Ontspanningsmassage

Ben jij toe aan ontspanning? Een moment voor jezelf waarin je zware energie kunt laten wegvloeien. En je lichaam en geest weer oplaadt naar rust en balans? Warme olie, mijn luisterende handen en een ontspannen massage geven jouw energie weer ruimte om laten stromen waar die is geblokkeerd.

Heel geschikt bij chronische pijnklachten in rug, schouders en nek, spanningsklachten, slaapproblemen, herstel bij Burn Out. Maar zeker ook als je jezelf (of een ander) gewoon eens wil verwennen.

De ontspanningsmassage is zoals de naam al aangeeft gericht op het wegnemen van de spanning. Of beter gezegd het laten wegvloeien van de spanning. Alleen al door een aandachtvolle aanraking verdwijnt spanning. Denk aan de moeder die een gekwetst kind een aai of een kusje geeft op de pijnlijke plek, en de pijn lijkt verdwenen.
Stress gaat in het lichaam zitten, en blijft daar graag. Vooral in de onderrug, schouders en de nek. Door massage van de spieren ontstaat er een ontspanning. Een heerlijk gevoel van rust en vermindering van pijn. Spieren en weefsels eromheen worden weer goed doorbloed, waardoor nieuwe verse energie gaat stromen. Ook het lymfestelsel word gestimuleerd. Het lymfestelsel heeft vele functies, zo heeft het een belangrijke functie in ons afweersysteem en is het een grote transporteur van eiwitten, hormonen en vetten.

  • Door de ontspanning in het lichaam komt ook de geest tot rust. En een ontspannen geest is weer van belang bij het onderhouden van een ontspannen lichaam. Alles draait om balans. Zo kan het lichaam het zelfherstellend vermogen het meest krachtig inzetten.
  • Bij de massage gebruik ik technieken uit de klassieke Zweedse massage die ik integreer met technieken uit de LomiLomi massage. In combinatie met ontspannende muziek wordt het moment gecreĆ«erd in tijd, die jou en jouw wel-Zijn, ten dienste staat.