LomiLomi

LomiLomi is een prachtige eeuwenoude Hawaïaanse helende lichaamsmassage. Traditioneel van generatie op generatie doorgegeven binnen families. Het was Kahuna Abraham Kawaï die de LomiLomi naar buiten Hawaii heeft gebracht, waardoor ook in Europa de LomiLomi bekend werd. (Een Kahuna is een Hawaïaanse sjamaan.) Bij Praktijk InFlow wordt gebruik gemaakt van de Temple Style LomiLomi, zoals deze door Kahuna Abraham naar buiten is gebracht.

Flying Dance

De massage staat bekend om de lange vloeiende strokes met de onderarmen. En veel warme olie. De gever van LomiLomi is continu in beweging. Daarom wordt de massage ook wel een dansende massage genoemd. De Flying Dance, of Ka’aleleau, is de basis van de passen die om de massagetafel heen worden gezet door de masseur. Door de bewegende flow in combinatie met de wisselende druk op de spieren, en de kracht van intentie en meditatie, kunnen energiestromen in het lichaam weer vrijer bewegen en kunnen blokkades oplossen. Zo komt er ruimte voor diepe ontspanning en integratie van het mentale, fysieke, emotionele en spirituele lichaam. Door aandachtvolle aanraking stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Celgeheugen

Een LomiLomi kan als intens worden ervaren. Ons lichaam is een enorme database, en herinneringen worden niet alleen in het hoofd opgeslagen. Iedere cel heeft geheugen, celgeheugen. Emotie slaat in het lichaam op, in de spieren, in de botten, tot op celniveau wordt trauma opgeslagen. Een LomiLomi behandeling kan opruimen, zodat er ruimte ontstaat op celniveau. Dit heeft als gevolg dat je je lichter kan voelen, meer rust hebt. Meer vloeibaar, en meer hier en nu kunt zijn.