Over Praktijk InFlow

Over Monique van der Meer:

In 2012 kreeg ik te maken met een spirituele crises die mij totaal uit het lood sloeg. Een tijd was het niet mogelijk om deel te nemen aan het ‘normale’ leven. Het is een bewuste keus geweest, om niet het pad van de reguliere zorg te betreden. Intuïtief voelde ik dat ik daarmee van mijn pad af zou raken. Ik ben door de pijn heen gegaan op een eigen manier, zonder medicatie en zonder therapeut. Op eigen kracht heb ik een weg gevonden om geen verdoving meer te vinden in drugs, medicatie en alcohol. In plaats daarvan hebben zelfreflectie, reizen en veel investering in persoonlijke ontwikkeling de balans hersteld, en is een ander, meer vanuit authenticiteit, leven begonnen. En nooit is het af, altijd zijn er diepere lagen.

Ho’oponopono, to make things right.

Op één van mijn reizen ben ik met lichaamswerk in aanraking gekomen. In Sedona, Arizona heb ik een integratieve massage mogen ontvangen. Het was een aanraking op cel en ziele-niveau. Het zaadje was gelegd om zelf dit mooie en dankbare werk te gaan doen.
Oorspronkelijk ben ik opgeleid als docent bewegingsonderwijs de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. De anatomische vakken boeiden mij, en de specialisatie naar sportmassage was dus een logische.
LomiLomi massage heb ik mogen leren van Lotte Kaptijn. Ik ben dankbaar dat ik de LomiLomi van haar heb mogen leren omdat zij voor mij precies raakt waar de oorspronkelijke Hawaaiiaanse LomiLomi om gaat. Bij Tamara Ho’okahi heb ik een meerdaagse bodywork workshop gevolgd. Tamara is de partner geweest van Kahuna Abraham Kawai’i.

De Triggerpoint Reset Methode, de methode om blijvend pijnvrij te zijn, heb ik gevolgd bij de grondlegger hiervan, Tim van Orsouw.

Om een gedachtegoed of oefening toe te passen is het goed om zo dicht mogelijk van de bron te leren. Dit is mijn visie en hier streef ik dan ook altijd naar.
Er is oneindig veel te leren in de wereld van massage en lichaamswerk. Een greep uit wat ik nog meer heb gedaan: Sportmassage, Reiki, Holistic Pulsing, magnetiseren, aura-healing, ontspanningsmassage, etc. Doordat ik continu de verdieping en verbreding, van kennis en vaardigheden opzoek, ben je bij mij in goede handen om je flow te hervinden.